جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 249792
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۴

نشست علمی نظریه اسلامی علم و دین در حاشیه پنجمین همایش سالانه همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه در قم برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، یکی از اساتید دانشگاه در این نشست علمی در سخنانی اظهار داشت: اگر ما در چارچوب نظریات اسلامی حرکت کنیم، مشکلی پیش نخواهد آمد؛ بر این اساس مشکلات کنونی حاصل علوم وارداتی از دنیای غرب است.

دکتر احتسامی افزود: ما نیازمند شناخت این چالش در دنیای غرب هستیم تا بتوانیم برخورد و عکس العمل مناسبی با آن داشته باشیم و الا «دین به ما هو دین و علم به ما هو علم» هیچ تناقضی با هم ندارند و می توان گفت؛ علم به عنوان جزئی از دین حرکت می کند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: چیزی که باعث شده است ما به بحث رابطه دین و علم بپردازیم، به دلیل این است که برخی از علوم موجود در مراکز علمی ما وارداتی از دنیای غرب است و شاید در تضاد با دین باشد.

وی تصریح کرد: باید از خود بپرسیم که چه شده در دنیای غرب با وجود رشد علمی چشمگیر، سطح دینی مردم کاهش یافته  است؟

احتسامی ادامه داد: همه افراد در اول راه علمی خود با آموزش و پرورش سر و کار دارند و به این ترتیب باید اول از هر چیز به حل این مشکل در آموزش و پرورش همت گماشت.

* ضرورت تغییر نگرش مؤلفین و اساتید

وی گفت: بعد از کارهایی که برنامه ریزان آموزش و پرورش باید برای حل این مشکل داشته باشند، بیش از هر چیزی باید در تفکر مؤلفین و اساتید خود، تغییر نگرشی ایجاد کنند تا قلم آن ها به گونه ای دیگر بچرخد.

این محقق و پژوهشگر تصریح کرد: بعد از کارهایی که برنامه ریزان و مؤلفان کتب برای حل مشکل رابطه علم و دین در جامعه اسلامی انجام دادند، معلمان نیز باید تغییر نگرشی را در خود به وجود بیاورند تا مشکلات وارداتی به وجود آمده در این باره برطرف شود.

* مقاوت کلیساها در برابر نظریه علم و دین!

حجت الاسلام و المسلمین عزیز دیبا یکی دیگر از نظریه پردازان این نشست در سخنانی اظهار داشت: مسئله علم و دین یک بار در دوره رنسانس در اثر پیشرفت دانش های بشری اتفاق افتاد و مقاومت های کلیساها را در پی داشت.

وی افزود: بعد از آن بود که یک مسئله کلامی با عنوان تعارض علم و دین شکل گرفت و تا امروز هم هر گاه صحبت از علم و دین می‌کنند متبادر از این عنوان است.

این استاد حوزه، گفت: هر گاه بحث علم و دین مطرح می شود به تعارض میان این دو می پردازند و به موضوعات متضاد اشاره کرده و به مواردی که دین درباره آن ها ساکت است، اشاره ای نمی شود.

وی اضافه کرد: اما بعد از انقلاب اسلامی ایران که دین داعیه اداره جامعه را داشت این بحث شکل دیگری به خود گرفت. در این بحث عنوان می شود که انسان در طول سالیان دراز به مباحثی چون جامعه شناختی و ... رسید.

حجت الاسلام و المسلمین دیبا، با بیان این که تفکر انقلاب اسلامی ایران اثبات کرد که دین می تواند اداره کننده جامعه باشد، گفت: امام خمینی(ره) معتقد بودند که هیچ تعارضی میان علم و دین نیست.

وی با بیان این که رویکردها در این مباحث اختلافی متفاوت است، گفت: برخی معتقدند بگذارید تضارب آرا برای افراد مختلف و به ویژه دانش آموزان و دانشجویان به وجود بیاید؛ چرا که این کار باعث آن می شود تا خود به دنبال کشف حقیقت باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha